søndag 16. august 2015

Nå drar vi på tur, dere!

Ca halvparten av utstyret til en liten søndagsutflukt.


Jeg må si jeg er full av nesegrus beundring over småbarnsforeldre, og særlig de med babyer,  som uten å mukke drar rundt på fjellturer, telt-turer og impulsive utflukter hit og dit.  Det er jo så inni granskauen mye ting som skal dras med! Jeg tenker sikkert altfor mye, det ,å være noe der tipper jeg. Først og fremst bør vi time kjøreturen slik at lillesnuppa sover i bilen. Noe som betyr at den siste halvtimen før vi drar, når alt skal pakkes og ordnes, er det sterke uttrykk for misnøye og høylytte protester over å ikke bli tatt opp fra gulvet. Noe som igjen betyr at mor løper rundt som ei hodeløs høns og ikke finner noen verdens ting. 

Og så er det jo alt man bør ha med da. Ekstra klesskift til alt slags vær (selv om sola skinner), mat, drikke, bleier, våtservietter, sko, pledd, vogn, solkrem, insektsspray, solhatt og jeg vet ikke hva. Og så, på grunn av den noe iltre stemninga rett før take-off, blir alt kasta oppi en veske, og så må det rotes rundt og rundt, endevendes og tømmes ut før man kanskje innser at akkurat den tingen er glemt igjen hjemme. Ganske godt gjort å klare å glemme noe når man i utgangspunktet drar med seg halve huset.

Det er ikke rent sjeldent vi har kommet oss i bilen, før både den ene og den andre kommer på  å være sulten. Det er nemlig veldig lett å glemme å spise eller gi mat til andre i det sabla kaoset. Så da kan det jo skje at bilturen ikke blir så koselig hvis vi ikke har vært såpass flinke at vi har huska å ta noe av maten med inn i bilen. Så blir det kanskje en stopp i veikanten for å rote rundt i hele bagasjerommet etter mat. Eller så har vi glemt å bytte bleie, og kjenner en eim av en ikke altfor god lukt bre seg i bilen. 

Neida så. Men vi kommer oss ut på tur av og til altså. Idag skal vi til yttersia av Senja, og i huset vi skal besøke, finnes heldigvis det meste vi trenger hvis vi skulle være så uheldige å glemme noe. 

God (tur) søndag!:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar