torsdag 13. august 2015

50 shades of hverdagsgleder

Det nærmer seg høst, min absolutte favorittårstid - selv etter en relativt dårlig sommer. Som den irriterende positive ambassadøren av hverdagsgleder som jeg er, serverer jeg her en hel liste over ting man kan glede seg over med høsten. Ingen vits å grue seg da, si! 

Hver høst føles det som om man starter litt på nytt. Nye rutiner, nye klær, nye oppgaver å hive seg over. Å komme tilbake i hverdagsmodus etter ferie føles alltid så veldig veldig riktig! Kanskje har man til og med fått ny motivasjon og inspirasjon til å gjøre noen gode endringer i løpet av ferien? 
Fargene. Høstfargene, den friske lufta, lyset når sola står lavt på himmelen. Se deg rundt!
Man kan pakke seg inn i pledd eller store strikkejakker, og endelig slippe ut magen skikkelig etter en hel sommer med litt tafatte forsøk på å forbedre en smule på sommerkroppen. (Kremt..)
Åsså kan man pynte seg litt selv om det er hverdag, og så føler man seg faktisk litt bedre. Med ull under og over, og noen freshe varme sko, trenger ikke kjolene kasseres selv om det blir kjøligere i lufta.


Fredagstaco. Oh yes!
Et varmt,deilig,avslappende bad all by yourself. Eller sammen med noen du liker veldig veldig godt.
Endelig er det tid og anledning til en skikkelig hønsekveld med favorittjentene! Etter en vår med dugnader, skoleavslutninger, hagerydding, panikk-trening før bikinisesongen og gud vet hva, med påfølgende mange uker med ferie og familieidyll(?) kan det endelig være sjans for at alle kan løsrive seg på en og samme kveld til å møtes for å slarve, le seg fillette, senke skuldrene og bare være sitt eget fjollete selv. PS: Bookes inn i god tid!!! Og skulle det likevel ikke klaffe, er ikke en kveld med jentene i SATC, riktignok via tv-skjermen, noe dårlig erstatning.
Ei flaske vin i ny og ne, som Åge sier. Eller et glass holder lenge det og.
Nytes aller best i kombinasjon med nevnte fredagstaco, sjokkis, popcorn, brus osv osv. 
P3-morgen. Har du hørt på denne lystige gjengen på badet, på kjøkkenet eller på vei til jobb? Jeg lover, morgenen din blir lysere og lettere med en dose p3-morgen!

Gode kollegaer på jobb. Er du litt groggy og rusten om morran, kanskje høstsnuen har satt seg i kroppen, kanskje er barna litt triste og lei seg og ikke vil i barnehagen eller skolen, kanskje forsov du deg og alt ble et sabla kaos. Og så kommer du på jobb til kollegaer som har blitt til venner, og som kjenner deg bedre enn de fleste, og som over en morgenkaffe hører alt om din start på dagen og som før du vet ordet av det har fått deg til å le så du nesten setter kaffen i halsen. Herlig!
Fargelegging for voksne. Du har vel fått med deg denne trenden? Finn en fargeleggingsbok, noen gode fargeblyanter, sett på noe deilig musikk, slå tlf på lydløs og sett i gang. Det har ihvertfall jeg planer om. 

Av andre ting kan jeg nevne i fleng; gåturer med eller uten selskap, bøker å lese, yoga for å holde kroppen myk gjennom en lang vinter, kokebøker for å hente inspirasjon til nye matretter, middagsbesøk, baking, surfe nettet og drømme om neste års ferie, forandre litt i stua for å gjøre det enda hyggeligere inne, finne nye favorittbloggere (meg feks) og la seg underholde av eller ringe noen du ikke har prata med på lenge? Det er så uendelig masse! Bare ikke brettspill, det er kjedelig.

 Lag deg din egen liste over hva du gleder deg til i høst, det er lov å "stjele fra min!" :-D



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar