mandag 3. august 2015

Kristiansand Dyrepark vs Legoland

I ferien var fikk vi besøkt både Kristiansand dyrepark og Legoland. Mange med små barn ønsker jo å besøke disse parkene, er det verdt det? Vel, her er en oppsummering av hvordan vi opplevde dem.

Kristiansand dyrepark
Vi har satt av 2 dager til parken, og når vi ankommer 1.dagen, ser det først ut som det er vanskelig å finne parkering. Men det viser seg å ikke være noe sak, og vi tramper avgårde fra bilen og et lite stykke, til vi kommer frem til parken. Køen inn i parken går smidig, nesten ikke ventetid. Inngangsbillett for 2 voksne og 1 barn (baby gratis) kommer på ca 1500 kr for 2 dager. Alt du ønsker å gjøre i parken er inkl i denne prisen. 

Været er upåklagelig, og vi beveger oss mot Kaptein Sabeltanns rike med en spent 5-åring. I løpet av dagen får han også en tur ut med selveste skuta "Den sorte dame", etter en liten stund i kø. Vi tusler rundt i flere timer, spiser kanelboller, is, litt nistemat, vi får sett litt på dyr og 5-åringen får besøkt Sabeltanns rike opptil flere ganger, i tillegg til tivoliet inni parken. Vi får også tatt turen med toget gjennom Hakkebakkeskogen med et fantastisk teater, mitt desiderte høydepunkt! Men det er også her vi står lengst i kø, nesten en time tror jeg det ble. Likevel var det verdt det. Det viser seg også at det går an å "kjøpe seg fri" fra køen, dersom man bestiller billetter på forhånd på nett, via www.dyreparken.no. Prisen på dette tror jeg er ca kr 20 pr pers, sjekket ikke det så nøye. 

Som nevnt er det nydelig vær denne dagen, og jammen finner vi ikke en egen solkrempatrulje i parken! De sykler rundt og tilbyr solkrem både til barn og voksne, hvor bra service er ikke det? Vi møter forøvrig på smørblide ansatte overalt der de er, her må det være gøy å jobbe!

Dyreparken har også et eget babyhus nede i Kjuttaviga. Her inne er det stort stellerom med både bleier, våtservietter, ammerom og til og med gratis grøt og babymat på glass. Igjen blir jeg imponert over det lille ekstra. 

På tampen av dagen får vi også en liten tur i Kardemomme by, men siden det bare er en liten time igjen til stenging, er det rimelig dødt her. 

På dag 2 får vi besøkt flere dyr, vært på lekeplassen inni parken, testa tømme-renna og vi får se et lite teater i Sabeltanns rike. Vi har også bestemt oss for å spise middag i dyreparken denne dagen, og her møter vi kanskje på den eneste nedturen gjennom våre 2 dager. Antakeligvis velger vi helt feil tidspunkt spise på, og kasnkje også feil spiseplass. Vertshuset i Kjuttaviga virker å være veldig populært med sin tacobuffet. Det er så kaotisk, så masse folk og lange køer at det ender med at ikke alle i følget gidder å spise der likevel. Maten er det derimot ingenting å utsette på, men dessverre var det tomt for mye på buffeten, de klarte nok ikke fylle etter med så mange folk. 

Sent på kvelden er det klart for Sabeltannshow for storebror og pappaen. Vi vekker 5-åringen en liten stund før de må dra, showet starter jo ikke før kl 23. Han er ikke på sitt beste når de drar fra hotellet, men dette går visst fort over. Dette showet viser seg å bli feriens desiderte høydepunkt for både sønn og far, og Sabeltann-sangene synges enda av full hals nå snart 3 uker senere. Vi har bestemt at når lillejenta blir større, skal vi være med alle sammen.

Forøvrig følte vi aldri at vi gikk i store folkemengder i parken, det hele gikk stille og rolig for seg, relativt lite støy, mye å se for både små og store og gode veier å trille vogn på. Parken er såpass stor at alle folkene spres godt utover, og syns ikke det var mer kø enn man minst bør påregne midt i fellesferien.

Vi bodde ikke ved Dyreparken, men på Thon hotell i Kristiansand. Dette fungerte veldig fint, siden det kun er en kort kjøretur til parken. 

Det ble ikke til at jeg knipsa så mange bilder, men under er ihvertfall et lite utvalg; 

Rev på ferde i Hakkebakkeskogen
Klatremus er i treet, reven er frustrert...
Baking med varierende hell, men mottoet liker jeg. Spis mere kaker.
Morten Skogmus kom til og med inn i toget.
Jeg er en påfugl
Sjiraffer er fantastiske dyr!
Sjekk disse nydelige flamingoene. 

Legoland, Billund, Danmark
Vi ankommer parkeringen, og finner greit en plass, og det er nært til parken. Køen inn er derimot rimelig lang. Først står vi i kø for å kjøpe billetter, deretter i en mye lengre kø for å komme inn. I området rundt inngangspartiet er det stinn brakke, og vi må et stykke innover før det løser seg litt opp.  Vi forsvinner inn i Imagination zone, der vi opplever både Adventures by Sea, der vi har store akvarium over og rundt oss med alle slags fisker, havplanter og til og med hai, det er 4D-kino og morsomme små bokser å stikke hodene inn i, slik at vi får knipsa bilder med fisker svømmende rundt i. Gøy og verdt et besøk.

Dessverre, får jeg si, er det så tjukt av folk i den relativt lille parken at det er vanskelig å få sett seg skikkelig rundt, og mange severdigheter går vi rett og slett forbi eller glipp av pga altfor lange køer og massive folkemengder. Guttene får testa et par båter/andre fornøyelser, vi får en titt inni det nye Star Wars-senteret med bl.a verdens største bygg av legoklosser; X-wing starfighter. Tydeligvis stort for Star Wars-fans, og spennende for 5-åringen. 

Vi dropper å spise i parken, og vi nestemmer oss noe slukkøret for å forlate, da vi rett og slett er litt slitne av den sinnsyke klyngen av folk overalt, det blir veldig kompakt i og med at parken ikke er så stor. Vi valgte nok feil tidspunkt, midt i ferien, vi ville nok fått større utbytte av parken på en roligere dag. For William (han på 5) var dyreparken og Sabeltann i særklasse ifht Legoland, enda det var Legoland han gikk og prata om i månedene før vi dro. Mulig forventningene var litt for store ifht hva han fikk se.

Tips; Om det planlegges Legoland-tur, kjøres det kampanjer overalt der du enkelt får tak i gratis billetter enten for voksne eller barn . For eksempel hadde Hatting en kampanje i sommer, der de hadde gratisbillett til Legoland bakpå posene sine med pølse-eller hamburgerbrød. Bare husk å ikke kaste posen slik jeg gjorde :-/. Det er ihvertfall gode penger å spare!
Adventures by Sea, gøy for små og store:-)
Guttene har vannkrig ute i båten, og blir beskutt både fra vann og land.

Glemte nesten å fortelle om høydepunktet for William; ansiktsmaling og handling av skjold/ridderhjelm. Lego derimot, var ikke like interessant...

Konklusjon

Vi trivdes klart best i Kristiansand denne gangen. Legoland er nok gøyere for litt større barn som er mer opptatt av Lego, og fra ca 7 år (tror jeg) kan du feks kjøre opp til sertifikat i legobiler. Vi kan gjerne tenke oss flere besøk til Kristiansand, men føler ikke behov for å dra til Legoland igjen, men det kan jo endre på seg :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar