mandag 30. november 2015

Dagens middagstips - Maskintorsk

Denne middagsretten fikk vi første gang servert for noen år tilbake hos et vennepar, og den er vanvittig god - OG enkel å lage! Derfor må jeg bare dele oppskrifta, for enkle og gode middagstips får vi vel aldri nok av?

Hvorfor det heter maskintorsk?
Retten stammer visstnok fra Finmark, der mat stekt i ovnen ble kalt for "maskinmat", og derav navnet "Maskintorsk"

Du trenger (beregner til 2 voksne og 2 barn med god aptetitt:) : 
Torskefilet uten skinn og bein - må være tint på forhånd.
Grønnsaker som paprika, champignon, løk og vårløk
Karri, salt og pepper
Bacon
Hollandaise-saus (melk eller fløte til sausen, samt smør)
Vill-Ris


Gjør så her:

Sett ovnen på ca 230 grader

Legg torskefileten i ildfast form
Krydre godt med karri, salt og pepper
Ha over løk, vårløk, paprika og champignon
Til slutt legges bacon på, jeg brukte 2 pakker på tilsammen 260 gram.





Stekes i ovnen i minst 30 minutter - vi måtte steke noe lenger.

Kok villris og hollandaise-saus (ja, den posetypen ja!) som tilbehør.

Det ser ikke pent ut når det "danderes" på fatet, men smaken er nydelig, jeg lover!
God middag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar