søndag 8. november 2015

Fra fredag til søndag på 30 minutter...





......virker det som ihvertfall. Jeg har aldri forska på det, men det trengs heller ikke, det MÅ være en sannhet at helgedagene går dobbelt så fort som ukedagene. Jeg tror jeg har prøvd alle mulige alternativer for å få helga til å vare så lenge som mulig; stappa den full av aktiviteter for at det skal virke som den har hatt flere dager enn bare 2, reist bort, hatt gå-saaaaaaaaaakte-aksjon - men neida, helga går like sinnsykt fort uansett.

Så hva skjedde mellom fredag og søndag denne helga da? Ikke så mye spennende kan det være lett å tenke, nå som søndagskvelden er her og mandagen lusker rundt neste sving. Men, hvis jeg virkelig tenker etter, har den vært full av fine, små stunder. Og de stundene er viktige å tygge litt lenge på, lagre på den mentale minneboka og kjenne på at de gir gode følelser og glede i hjertet. Klarer du å stoppe litt opp når det kommer en fin stund din vei? Klarer du å tenke at dette øyeblikket må jeg nyte, istede for å tenke 1000 tanker samtidig, og bare fortsette med alle gjøremålene? Det er ikke lett, og det krever faktisk mental trening for å klare det. 



Siden tida går så fort, er det kanskje noen stunder man heller må sette seg ned å tenke tilbake på, for kanskje glemte man litt å sette pris på den mens den var der. Derfor kan det være fint å bruke noen minutter på å skrive ned hva som har vært fint med helga eller dagen, hva har du vært takknemlig for? Hva lo du av? Når var du i flytsonen, og glemte både klokke og omgivelser? Det kan kanskje virke litt tåpelig å sette seg ned for å skrive, men det er en fin måte å lære seg å hente frem gode følelser på, jeg lover. Og de gode følelsene er så viktige for at vi skal ha det bra med oss selv!

Her kommer noen høydepunkter jeg vil trekke frem fra min helg:
5-åringen hadde sin første overnatting hos bestekompisen. Han gledet seg hele uka, og på fredag var endelig dagen kommet. Han var i 240, og foreldrene fortalte om mange morsomme gullkorn fra en gutt som hadde munndiaré. Og denne mammaen ble rørt av å få snap-er av alle de fine tingene de gjorde, og at han sov som en stein med kosekluten sin trygt i handa. Han hadde visstnok uttalt under oppholdet at "nå er livet herlig!" Der har du gutten som vet å glede seg over småting!:-)

Lillemor har vært litt nedsatt i formen siste uka, og har fått ei rolig helg hjemme med ekstra soving på dagtid, og forhåpentligvis er hun klar for ny uke. Det har vært så deilig å få tid med henne mens hun har vært litt opplagt og fornøyd, og ikke minst, at hun har fått lov til å roe ned og ikke bli dratt med ut på masse aktiviteter. 

Fredag-og lørdagskvelder i sofaen med taco,pizza,godteri og brus er alltid en sikker vinner! Selv om det kan bli vel mye godteri til tider... Kremt..

Idag har vi feiret litt farsdag med deilig frokost, pinnekjøttmiddag og kake hos svigers og 5-åringen mente sågar at både pynting med ballonger og en sang var på sin plass :-D Nå ble det ingen av delene, men jaggu hadde ikke "far" (bestefaren) en liten fyrverkeri-sak gjemt i garasjen som de kunne fyre opp utenfor. Hurra for farsdag liksom! :-D 

Jeg har også fått et par timer alene i huset tidligere idag med tid til litt småsysler, mens jeg hørte på god musikk på Spotify. Egentid er gull verdt!

Nå legges det opp til ny uke, med et lite glass vin og avslapping i sofaen. 

Nyt alt det gode du har fått ut av helga, drit i det du ikke fikk gjort og slett det som var dårlig! Fortsatt god søndag :-) 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar