fredag 13. november 2015

Skal du lage pizza i helga?

Da var det jammen meg fredag igjen! Følelsen akkurat nå, i godstolen med kaffekoppen er så vannvittig god! Akkurat nå varer helga leeeeeenge, den ligger foran der, helt ubrukt. Og denne helga skal fylles med mye sosialt, med vennebesøk ikveld og feiring av vår lille kjære Sofie på søndag. 

Har du planer om å lage pizza i helga? Her kommer en nydelig oppskrift, som er litt annerledes enn vanlig tradisjonell pizza. Denne er mer "italian style", med tynn sprø bunn. Og gjerne flere små enn én stor, så kan fyll varieres på de forskjellige.

Har tenkt å lage disse imorra, men i oppskriften trengs følgende:

-Ingredienser til pizzadeig som speltmel, olje, salt og gjær.

-Forslag til topping:
Creme fraiche
Peppes pizzasaus
Hvitløkssmør
Mozzarella
Tomat
Pepperoni
Serranoskinke
Løk
Paprika

Grunndeig:
9 dl mel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
3 ss oliveolje
3 dl vann

Heves til dobbel størrelse, og deles i 3 emner. Kjevle ut 3 flate runde pizzabunner, så tynne som mulig. Bunnene forstekes på ca 220 gr i 7-10 min, de skal ikke være helt gjennomstekte.

La de avkjøles litt, før fyllet haes på. Forslag til 3 varianter:

1
Hvitløksmør og revet ost, med et dryss av havsalt. Eventuelt skiver av tomat.

2
Creme fraiche blandes med Peppes pizzasaus for en litt mildere smak.
Løk, paprika og pepperoni med revet ost.

3.
Samme miks til pizzasaus, med serranoskinke og mozzarellaost. Ha gjerne ruccolasalat tilgjengelig. 

Stekes til osten er smelta. Siden bunnene er litt forstekt, blir de fantastisk sprøe og gode. 
Vær forberedt på å ikke klare å stoppe og spise, for dette er nydelige saker! 

Nei nå gleder jeg meg til imorra! 
Bilde fra hyttetur i september, da disse pizzaene ble mekka og spist med god apetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar