onsdag 13. mai 2015

Frokostgrøt





Jeg bruker følgende ingredienser til en person:

Mandelmelk (evt vanlig eller laktosefri melk)
Havremel (havregryn kan også brukes)
Cocosa (kjøpes i velass. matbutikker eller på helsekost)
Steviadråper med vanilje (kjøpes på helsekost) 
Salt

Topping: 
Cottage cheese
Chiafrø (kjøpes på helsekost), evt hakkede nøtter eller andre typer frø
Kanel
Sukrin gold (kjøpes på helsekost) 
Gjerne friske bær

Fremgangsmåte;
Ca 1 ts cocosa smeltes i en kjele på svak varme, tilsett ca 1 ss havremel/gryn. Øk varmen til ca middels, spe på med melk. Jeg måler aldri men til en pers er det nok med 2 dl. Tilsett litt salt og ca 2 dråper med stevia, dette er søte saker så pass på at det ikke blir for mye!

Visp godt mens du rører inn ei og ei ss med havremel/gryn til melken begynner å boble og du er fornøyd med konsistensen på grøten, personlig liker jeg den ikke for tykk.

Så er det bare å toppe grøten med det som måtte behage ganen. Nyyyyyt!

Denne grøten er også veldig populær hos 5-åringen i huset, han spiser gjerne like mye som meg :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar