fredag 11. desember 2015

Slipp ut magen - det er fredag!





Dette innlegget skrives med mac-en i fanget, mens kroppen er i halvveis horisontal stilling i sofaen. På fredagene går all luft ut av ballongen, batteriene begynner å fuske, kinaputten har gått av... ja, du skjønner hva jeg mener - på fredagene er det helt "innafor" å slumre seg gjennom ettermiddagen.

William på 5 er allerede "indoktrinert" i denne vanen, han elsker denne dagen fordi reglene slippes litt opp, det er grøt til middag (Fjordland!!), brus til drikke og godterier. Det er spilletid og god stemning. Sofie på 1 har naturlig nok ikke helt skjønt dette enda, men håper at også hun vil føle samme gleden med tid og stunder, og at på fredagene er vi gjerne litt late :-D

Så heldige vi er, som kan ha denne "gulrota" av en dag å glede oss til, hver eneste uke, og at det kjennes like stas ut hver gang! Det er nesten som på lille-julaften, akkurat når juleferien har begynt, og man slakker ned til 1.giret, og du vet at du har maaaaaaange dager foran deg med fri, og du tenker at nå er det lenge lenge til du skal på jobb igjen.

Nå viser det seg at både helgene og juleferien raser avgårde, men akkurat denne følelsen som kjennes akkurat nå - aaaaah, den vil jeg bare kjenne så lenge som mulig!

Helga har også starta på mest mulig koselig vis med Lucia-feiring i barnehagen. Dessverre ble lillemor syk igår, så hun fikk det ikke med seg i år, men storebror var ihvertfall veldig fornøyd med å få besøk av mamma og pappa i barnehagen. Lussekatter, kaffe og foreldre-skravling, finner ikke noe feil med det, nei.

Uka har gått rasende fort, og det har vært unntakstilstand i heimen. Storepoden ble i starten av uka syk for første gang på flere år, og var hjemme i 3 dager fra barnehagen. Igår var han imidlertid tilbake men da var det lillesøster sin tur til å bli syk. Vi prøver så godt vi kan å ikke la frustrasjonen ta overhånd, det er vanskelig når det er års-innspurt på jobb, budsjetter skal reddes og produkter produseres og leveres ut innen fristen. Alt av ledig tid innimellom går til å få gjort litt jobb, andre ting må utsettes og lista over hva som skal gjøres ferdig før jul er litt urovekkende lang.  Men som alltid kommer vi nok i mål til slutt, derfor vil jeg bare ligge her på sofaen litt til akkurat nå og glede meg over at det er tid til et pusterom :)

Så strekk armene over hodet, tøy hele kroppen, slipp ut et stort brøl og klapp deg på skuldra - gratulerer, du er i mål med enda ei uke! Nå er det tid for å slappe av! Spis god mat, drikk vin, hent frem godis, på med behagelige klær, sett på noe underholdende på TV og glem alt som heter førjuls-stress for en stund! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar