tirsdag 19. januar 2016

Fordeler med hjemmetrening

Å være tilknyttet et trenings-senter kan absolutt være veldig bra, hvis man bruker det tilstrekkelig mye til å få valuta for pengene og har god anledning til å komme seg ut av heimen den tiden det tar. For mitt vedkommende tar det fort 2 timer med reisevei og trening, det er ikke alltid like enkelt å få såpass med egentid på passende tidspunkt akkurat i denne perioden vi er inne i nå, uten at det går utover dyrebart samvær med barna på ettermiddagene. Derfor har jeg valgt å kjøpe litt treningsutstyr som jeg har hjemme, slik at jeg kan bruke en halvtime - time når barna er i seng, eller i helgene.

Det er også andre fordeler med hjemmetrening. Man trenger for eksempel ikke bekymre seg for om den eller de som befinner seg i nærheten skulle komme i skade for å høre musikken du har på øret. Hvis man, helt hypotetisk sett, har noen guilty pleasures med for eksempel Vengaboys, Aqua eller Nicki Minaj, og plutselig tar seg selv i å leve seg helt inn i sangen med miming, små dansemoves og det hele, kanskje med lukkede øyne så man glemmer å se seg rundt - ja, da er det like greit å holde på for seg selv.

Om jeg hører på AQUA? Ææææh, nei, såklart ikke!


                                      Prøver meg på en liten videosnutt, fungerer den tro?
                              Total innlevelse kan muligens være litt forstyrrende på et treningssenter.



Eller så kan det, rent hypotetisk igjen såklart, skje at man tar så hardt i på trenings-sykkelen eller ellipse-maskina, at man ramler sammen som en potetsekk over apparatet, eller snubler i skolissa eller ledninga til headsettet i det en skal gå av, og går på snørra i gulvet. Da er det bedre å forklare sine samboere (som forhåpentligvis ikke så dette) at "mamma bare gjorde noen høye splitthopp", fremfor å bli offer for synkron latterkrampe på egen bekostning på et fullt trenings-senter.

Og så drister man seg kanskje til å gjøre noen avanserte øvelser på sånn stor pilates-ball, som krever både styrke og balanse. Hvis man da ikke har så mye av noen av delene, kan den ballen faktisk bli ganske så ustyrlig. Da kan kroppen lett bli slengt både hit og dit, i det ene øyeblikket utføres det situps liggende på ball og man tror at man har full kontroll, i det neste ligger man og spreller inni bokhylla og lurer på hvor i all verden det ble av ballen. Da kan det jo være betryggende å vite at det kun går utover døde ting, og ikke mennesker som uheldigvis befinner seg i nærheten.

Ja, og så er det selvfølgelig egentiden da. Alenetid for en fulltarbeidende småbarnsmamma er luksus, og for å si det som det er, jeg vil ikke dele den tiden med noen. Det er så fantastisk vidunderlig å plugge musikken i ørene og gå inn i sin egen boble, glemme tid og sted for en liten stund og ikke prate med noen eller tenke på noe.

Hjemmetrening er så absolutt å anbefale for deg som kjenner deg igjen i noe av det jeg har nevnt i dette innlegget. Ja, og så tør jeg nesten garantere at du føler deg skikkelig kvikk etter en liten time i bevegelse, og ingenting slår følelsen av å dumpe ned i sofaen etterpå!

Følelsen etterpå et ubetalelig- og helt gratis!

Følg med på Facebook
Snapchat: Stine Valjord

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar