Hvorfor det heter maskintorsk?
Retten stammer visstnok fra Finmark, der mat stekt i ovnen ble kalt for "maskinmat", og derav navnet "Maskintorsk"
Du trenger (beregner til 2 voksne og 2 barn med god aptetitt:) :
Torskefilet uten skinn og bein - må være tint på forhånd.
Grønnsaker som paprika, champignon, løk og vårløk
Karri, salt og pepper
Bacon
Hollandaise-saus (melk eller fløte til sausen, samt smør)
Vill-Ris
Gjør så her:
Sett ovnen på ca 230 grader
Legg torskefileten i ildfast form
Krydre godt med karri, salt og pepper
Ha over løk, vårløk, paprika og champignon
Til slutt legges bacon på, jeg brukte 2 pakker på tilsammen 260 gram.
Stekes i ovnen i minst 30 minutter - vi måtte steke noe lenger.
Kok villris og hollandaise-saus (ja, den posetypen ja!) som tilbehør.
Det ser ikke pent ut når det "danderes" på fatet, men smaken er nydelig, jeg lover!
God middag :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar