søndag 5. januar 2014

Mmmüsli med mening


Nå som hverdagen starter igjen,er det viktig å ha en kjapp,sunn og god frokost på lager.Av min venninne Silje har jeg fått en oppskrift på verdens beste müsli.

Du trenger
2 dl lunka vann
2 ss honning
200 gr hasselnøtter,evt mandler
2 dl solsikkekjerner
2 dl gresskarkjerner
2 dl linfrø
  
Gjør som følger: 
Rør honningen ut i vann.Knus nøttene med feks en stavmikser.Bland alt det tørre,ha det i honningvannet.

Spre blandingen GODT utover 2 stekebrett m bakepapir. Jo færre klumper,dess bedre tørker det inn. 
Sett begge brettene inn i ovnen samtidig. Etter ca halve steketiden tar du ut brettene,og rører litt rundt i blandingen,bytt plass på brettene når du setter de inn igjen.

Brettene kan med fordel stå lenge i ovnen på "tørking" etter steketiden er ferdig med ovnsdøra åpen. 

Steketid: 35-40 min på ca 170 grader.

Når blandinga har tørka,kan du tilsette litt havregryn,puffa fullkornsris e.l.Hell alt over på feks et norgesglass.

Blandinga er nydelig å "maule" på som den er,men til frokost er den nok best med yoghurt eller melk. Hvis du som meg ikke tåler melk særlig godt,anbefaler jeg rismelk med vaniljesmak. Topp ddt hele med litt bær,eplebiter,banan og kanel.Mmmmm...

Du vil merke at dette sitter lenge i magen,og er av en helt annen kvalitet enn mange av frokostblandingene i butikken som ofte er tilsatt blant annet mye sukker. Ren,naturlig mat er næringsrik og fantastisk bra for kroppen!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar