Jeg har ikke (selvfølgelig) tatt noen bilder mens jeg lagde dette sist helg, men her kommer oppskrift og fremgangsmåte, dét er jo det viktigste :)
Til burgerne trenger du: (laget til 2 voksne)
400 gr karbonadedeig
0,5 løk
Noen dråper worchestersaus
Salt&Pepper
1 ts maizenna
1 egg
Kjøres i kjøkkenmaskin eller røres sammen til alt er god blandet. Klappes flate i pannen under steking.
Til "chipsen" trenger du:
En søtpotet
Skjæres opp i strimler. Ha dem oppi en bolle og hell over litt olje, krydre med salt og pepper, vend oljen strimlene godt inn i oljen. Spre utover stekebrett med bakepapir, stekes på 220 grader i ca 20 min.
Til burger-brødene trenger du:
1-2 egg
2 ss sesamfrø
1 ss solsikkefrø
1 dl vann
1 ts bakepulver
Havremel til ønsket konsistens
Rør godt sammen, og lag små boller på stekebrett som trykkes flate. Brukte 2 stk pr burger, en for bunn og en for topp. Stekes på ca 200 gr i 15-20 min, følg med.
Jeg stekte begge brettene samtidig, da må selvsagt steketiden forlenges noe.
Serveres med salat og gjerne litt ost på toppen av burgeren for cheeseburger-elskere.
Sylteagurk, lettrømme og sweet chili-saus er også sikre vinnere! God middag :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar